OBIECTIVE TURISTICE

DESCOPERĂ BUCOVINA

Cazează-te în Bucovina!
Ești doar la un click distanță pentru a te caza la Casa Elena!
Obiective turistice din zona Bucovinei

Când spui roșu de Humor, albastru de Voroneț, verde de Sucevița sau Galben de Moldovița te gândești inevitabil la Bucovina.

manastirea-voronet-bucovina.jpg
Mănăstirea Voroneț

A fost ridicată în 1488 în doar 3 luni și 3 săptămâni și este supranumită Capela Sixtină a Estului datorită frescei de pe fațada de vest care ilustrează Judecata de Apoi. Ea reprezintă una dintre cele mai valoroase ctitorii ale lui Ștefan cel Mare.

Datorită tehnicii de lucru aplicate de pictorii moldoveni, așa numitul albastru de Voroneț nu este cunoscut doar pentru natura pigmentului albastru, ci și pentru rezistența lui la condițiile climatice, făcând față secolelor ce au trecut peste el. Culoarea minunată provine dintr-o rețetă secretă care are la bază un mineral numit azurit, astfel devenind cea mai rezistentă culoare.

Mănăstirea Voroneț a fost declarată monument istoric în 1918 și inclusă în patrimonial cultural mondial UNESCO în 1993.

Mănăstirea Sucevița

Monumentul este ctitorie comună a familiilor Movileștilor, construit în stilul arhitecturii moldovenești, cu elemente de artă bizantină și gotică, înconjurat cu ziduri înalte de șase metri și groase de trei metri.

În 2010, Mănăstirea Sucevița a fost inclusă pe lista patrimoniului UNESCO, iar în 2015, pe lista monumentelor istorice din județul Suceava. Aceasta este singura biserică care are o reprezentare a scării Sfântului Ioan Scărarul.

Mănăstirea Sucevița se află la 18 km de Rădăuți și la 55 de km de Câmpulung Moldovenesc.

Biserica_si_curtea_manastirii_Sucevita.jpg
Putna.png

Mănăstirea Putna

Reprezintă unul din cele mai importante centre culturale religioase și artistice românești, fiind supranumită „Ierusalimul Neamului Românesc” de către Mihai Eminescu, în 1871. Pe lângă biserică, ansamblul mănăstiresc cuprinde și turnul de poartă, turnul clopotniță, chiliile, paraclisul, muzeul, turnul tezaur, casa domnească și zidul de fortificație care împrejmuiește incinta. Mănăstirea se află la 33 km  de orașul Rădăuți, din județul Neamț.

Mănăstirea Humor

Se remarcă prin pictura exterioară, dominată de „roşul de Humor”, reprezentativ fiind tabloul asediului Constantinopolului. Mănăstirea Humor este una dintre cele mai importante ctitorii alea evului mediu moldovenesc pentru valoarea sa spirituală și culturală. Ansamblul mănăstiresc include Biserica cu hramurile Adormirea Maicii Domnului și Sfântul Gheorghe.

Vizitarea mănăstirii este contra cost, astfel că biletul costă 5 lei, iar taxa foto pentru exterior, 10 lei, fotografierea interioară fiind interzisă.

manastirea-humor.jpg
cetatea-de-scaun-a-sucevei

Cetatea de scaun SUCEAVA

Este o cetate medievală aflată la marginea de est a orașului Suceava (în nord-estul României). Ea este localizată pe un pinten terminal al unui platou aflat la o înălțime de 70 m față de lunca Sucevei. De aici, se poate vedea întreaga vale a Sucevei.

Cetatea de Scaun a Sucevei a fost inclusă pe Lista monumentelor istorice din județul Suceava din anul 2015.